Ziggo krijgt snellere internetverbinding

Ziggo breidt bandbreedte uit voor sneller internet

Ziggo is de afgelopen weken druk bezig geweest met werkzaamheden aan het kabelnetwerk. Niet in slechts bepaalde delen van het land, maar in het hele verzorgingsgebied van het bedrijf. Deze werkzaamheden hebben betrekking op meerdere zaken, maar moeten vooral de bandbreedte van het Ziggo internet uitbreiden. Hierdoor wordt de internetverbinding van de provider sneller. Meer over deze ontwikkeling bij de provider, lees je in dit artikel.

Ziggo: snellere internetverbinding is prioriteit

Ziggo heeft enkele prioriteiten bekend gemaakt voor het bedrijf. Dit zijn zaken die het bedrijf graag voor zijn klanten wil realiseren, op de korte termijn. Eén van de prioriteiten van Ziggo, is om klanten sneller internet aan te bieden. Onlangs verhoogde de provider de upload- en downloadsnelheid van de meest afgenomen abonnementen, maar het bedrijf is nog niet klaar. Uiteindelijk moeten alle klanten van Ziggo een sneller internetverbinding kunnen gebruiken en hier is Ziggo dan ook druk mee bezig.

Extra bandbreedte noodzakelijk voor Ziggo

Om nog sneller internet in de Nederlandse huiskamers te kunnen brengen, heeft Ziggo extra capaciteit nodig in de vorm van brandbreedte voor internet. Daarom is de provider enkele weken geleden gestart met landelijke werkzaamheden, om de brandbreedte uit te breiden. Deze extra bandbreedte is onder meer verkregen omdat Ziggo enkele maanden geleden een efficiëntieslag heeft gemaakt met een herindeling van digitale televisiediensten op het netwerk. De brandbreedte die overgebleven is door deze efficiëntieslag, wordt nu ingezet voor sneller internet.

In enkele delen van het verzorgingsgebied van Ziggo zijn de werkzaamheden al uitgevoerd. Na afloop is gebleken dat het aantal downstreams van 16 naar 20 is uitgebreid. Hierdoor is er inderdaad de nodige bandbreedte gecreëerd. Het verschil is klein, maar in de gebieden waar de werkzaamheden van Ziggo al gereed zijn, is het internet inderdaad iets sneller geworden.