Ziggo Wifibooster

Heb jij een ziggo abonnement en problemen met een slecht wifisignaal op sommige plekken in jouw huis? Dan is wellicht het aanschaffen van een wifibooster een logische stap. Een wifibooster zorgt voor goede wifi door het hele huis.

Verschillende soorten wifiboosters

Er zijn drie verschillende soorten wifiboosters waar je uit kan kiezen bij Ziggo. De eerste optie is met een internetkabel. De modem die je hier voor nodig hebt kun je kopen maar ook lenen voor een extra bedrag per maand. Je dient zelf de internetkabel aan te leggen zodat je deze kunt bevestigen aan de modem.

De tweede optie is een wifibooster via het stopcontact. Je maakt hierbij gebruik van het stroomnetwerk. Het enige nadeel is dat het internet wat minder goed werkt dan de optie met een internetkabel. Ook deze wifibooster optie kun je kopen bij Ziggo of lenen voor een extra bedrag per maand.

De derde en laatste optie is de Smart Wifibooster set. Dit zijn drie staande modems die je overal in jouw huis neer kan zetten. Er wordt gebruik gemaakt van één netwerk waardoor de wifi erg stabiel is. Installeren doe je gemakkelijk en snel met de app. Deze wifiboosters zijn draadloos, in elk stopcontact te installeren en voorzien van smart wifi.
De Smart Wifibooster set kun je enkel kopen bij Ziggo. Helaas is er nog geen mogelijkheid tot lenen.

Verschil Wifibooster en Wifi-range extender

Een Wifi-range extender zorgt er voor dat het wifi signaal van de internetmodem wordt doorgestuurd. Echter kan een Wifi-range extender geen signaal ontvangen en doorsturen op hetzelfde moment. Hierdoor neemt de kwaliteit van het wifi signaal wat door wordt gestuurd af. Met een Wifibooster heb je geen tot nauwelijks afname van het wifi signaal. Een ander nadeel van een Wifi range extender is dat deze op een plek moet worden neergezet waar de ontvangst van Wifi goed is. Gebeurd dit niet dan heb je een nog minder goed wifi signaal. Het voordeel van een Wifi range extender is dat dit apparaat redelijk goedkoop is in verhouding met een wifibooster. Maar voor betere kwaliteit van de Wifi kun je toch beter voor een wifibooster gaan.

Uitproberen

Het is mogelijk om de wifiboosters 30 dagen uit te proberen. Ben je niet tevreden met het resultaat dan kun je binnen 30 dagen gratis de wifibooster retourneren en krijg je je geld terug. Geef op ziggo.nl aan dat je de wifibooster wil terugsturen en je krijgt een retourdoos opgestuurd. Het bedrag wordt verrekend op het volgende factuur.