Ziggo Mediabox Next

De Ziggo Mediabox Next (Ook wel Horizon 4 Mediabox genaamd) is decoder waarmee je onder andere programma’s kunt opnemen, programma’s terug kunt kijken en films kunt kijken via verschillende apps. De Mediabox Next is kleiner, sneller en zuiniger dan zijn voorganger, de Mediabox XL. De Mediabox XL wordt niet meer uitgegeven maar nog wel ondersteund door Ziggo dus je hoeft niet gelijk deze mediabox weg te gooien.

Wat kun je met de Ziggo Mediabox Next?

Met de Ziggo Mediabox Next kun je live tv kijken en pauzeren, programma’s opnemen en terugkijken (tot wel 7 dagen). Het terugkijken kan via Ziggo Replay op je televisie, telefoon, tablet of laptop. Opnemen kan tot wel 400 uur en je kunt zoveel mogelijk programma’s tegelijkertijd opnemen als je zelf wilt. De opgenomen programma’s worden opgeslagen in de Cloud. De Mediabox Next is inclusief meer dan 30 apps zoals Netflix en Videoland. Films en series kijken kan nu via Ziggo on Demand. Plan een filmavondje met je familie of vrienden en kijk je favoriete films of series.

Je kunt overigens niet alleen televisie kijken via de Mediabox Next maar ook radio luisteren. Daarnaast is het mogelijk om op afstand programma’s op te nemen, erg handig als je favoriete programma begint terwijl je nog niet thuis bent. Je moet hiervoor de Ziggo app downloaden. Na het downloaden kun je via de menuknop en de TV Gids van afstand elk programma opnemen dat je maar wil. Een ander technisch snufje is het gebruik van voice control. Je kunt nu je opdrachten inspreken zodat er geen afstandsbediening meer aan te pas hoeft te komen.
En als laatste is het mogelijk om programma’s in 4K te bekijken maar dit afhankelijk van welke apps je gebruikt of welke films je kijkt. Niet elk programma, film of serie is te zien in 4K.

Waar kan ik de Mediabox Next krijgen?

Bij de meeste pakketten van Ziggo krijg je de Mediabox Next erbij zoals het Alles-in-1 Complete, Internet & TV Complete, Alles-in-1 Max en Internet en TV Max pakket. Het enige pakket waar je geen Medibox Next bij ontvangt is het Start Pakket. Je dient wel €19,95 te betalen om de Mediabox Next te activeren. Dit bedrag is hetzelfde bij alle pakketten.