Ziggo biedt alle RTL-zenders in HD aan

Ziggo is eerste aanbieder met alle RTL-zenders in HD

Ziggo is continu bezig het zenderaanbod uit te breiden. Goed nieuws voor de klanten van deze provider met een televisieabonnement, want Ziggo is de eerste televisieaanbieder die alle zenders van RTL in HD doorgeeft. Niet alleen de standaard zenders van RTL zijn in HD te zien, ook RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids kun je nu in HD bekijken op je televisie.

Ziggo komt belofte na

Eerder dit jaar beloofde Ziggo de kanalen van betaalzenders als Ziggo sport en zenders uit Ziggo Movies & Series XL van SD- naar HD-kwaliteit op te waarderen. Hier was extra bandbreedte voor nodig, maar Ziggo beloofde deze vrij te maken door de SD-varianten van HD-zenders te schrappen. Alle zenders die in HD beschikbaar zijn, worden nu niet meer in SD getoond. De extra bandbreedte die hierdoor ontstaan is, heeft het mogelijk gemaakt meer zenders in HD aan te bieden. Ziggo is zijn belofte dan ook zeker nagekomen.

Als eerst alle RTL-zenders in HD

Ziggo is de eerste provider die alle zenders van RTL, dus ook RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids, in HD aan kan bieden. De zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z waren al langer in HD beschikbaar, maar nu kun je je favoriete programma’s van RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids ook in HD bekijken.

OUT TV HD aan aanbod toegevoegd

Verder heeft Ziggo de zender OUT TV aan het HD-aanbod van de provider toegevoegd. Dit betekent dat je ook deze zender bij de provider in HD kunt bekijken. Zoals beloofd, worden de SD varianten van alle HD-zenders verwijderd. Blijft Ziggo zo doorgaan, dan worden waarschijnlijk alle zenders van de provider doorgezet naar HD. Welke zenders er hierna omgezet zullen worden, is nog even afwachten.