Mijn Ziggo Activeringscode

In sommige gevallen heb je een activeringscode nodig om bijvoorbeeld je modem te activeren voor internet en/of bellen. Ook als je jouw mediabox of CL+ module wilt instellen kan het voorkomen dat je een activeringscode nodig hebt. Dit is afhankelijk van het digitale apparaat dat je gebruikt maar kan ook afhankelijk zijn van de regio of provincie waar je woont. Naast een activeringscode kan het ook zijn dat je een frequentie en/of netwerk ID nodig hebt. De activeringscode is te vinden op het installatiepakket die je ontvangt bij een abonnement van Ziggo.

Verschillende ontvangers

Welke ontvanger je hebt maakt een groot verschil of je daadwerkelijk een activeringscode nodig hebt of niet. Zo heb je op dit moment geen activeringscode meer nodig voor de Mediabox XL, deze is al helemaal voor jou ingesteld. Voor de Humax heb je ook geen activeringscode nodig maar wel een frequentie en Netwerk ID nodig. Heb je een UPC ontvanger dan heb je wel een activeringscode nodig. Bij een Mediabox Next, Pace Mediabox en Digitale ontvanger heb je geen activeringscode, frequentie en Netwerk ID nodig. Er zijn ook nog andere ontvanger mogelijkheden zoals een van Samsung, Cisco of Homecast. Deze ontvangers hebben ook geen activeringscode nodig maar wel een frequentie en Netwerk ID.

Let op

De activeringscode voor digitale televisie kan wijzigen bijvoorbeeld als je verhuisd bent. Je kunt de juiste activeringscode controleren in de lijst met activeringscodes. In sommige gevallen heb je alleen een frequentie of netwerk ID nodig als je de ontvanger aan wilt sluiten.
In het geval van signaalverlies moet je de ontvanger terug zetten naar fabrieksinstelling. Dit kun je doen door naar het hoofdmenu te gaan, daarna naar instellingen. Als het goed is zie je de optie fabrieksinstellingen. Voer de pincode in en druk op ok (op je afstandsbediening). Na het opnieuw aangaan van de ontvanger kun je de instellingen opnieuw door lopen. Omdat je de ontvanger terug hebt gezet naar fabrieksinstellingen dien je alle andere instellingen die je hebt aangepast opnieuw door te voeren.

Verschil activeringscode en activatiecode

Een activatiecode heb je enkel nodig voor het herstellen van je wachtwoord voor je account Mijn Ziggo. Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen waarna je per brief een activatiecode krijgt. Op Ziggo.nl kun je daarna je gebruikersnaam en de activatiecode die je gekregen hebt invullen waarna je een nieuw wachtwoord kan invoeren. Nu kun je weer zonder problemen inloggen bij Mijn Ziggo.