Ziggo heeft meer televisiezenders dan KPN

Ziggo heeft meer zenders dan concurrent KPN

Ziggo en KPN zijn al enkele jaren flink met elkaar aan het concurreren. Niet alleen op het gebied van internet, maar ook op het gebied van televisie. Nu is gebleken dat Ziggo het toch echt beter doet in de concurrentiestrijd. Ziggo heeft namelijk een steeds groter wordende voorsprong op het gebied van zenderaanbod. De provider had al meer televisiezenders dan KPN, maar nu is deze voorsprong nog groter geworden. Dit is opvallend, want over het algemeen heeft KPN meer ruimte (bandbreedte) om nieuwe zenders aan het aanbod toe te voegen.

Groot verschil in zenderaanbod

KPN investeert flink in een goede klantenservice, maar Ziggo richt zich liever op het zenderaanbod van het bedrijf. Zo is Ziggo in staat gebleken veel zenders aan het aanbod toe te voegen, terwijl KPN steeds meer achterblijft. Klanten komen bij KPN voor de goede klantenservice, maar de kans is groot dat dit over een tijdje gaat veranderen. Als het zenderaanbod van Ziggo nog veel groter wordt, zullen veel klanten toch overstappen om van dit aanbod te kunnen profiteren.

Meer Nederlandse themakanalen

Ziggo en KPN bieden uiteraard allebei de populairste zenders van Nederland aan. KPN heeft zelfs enkele zenders die Ziggo niet heeft. Toch de voorsprong bij Ziggo groter als het om zenderaanbod gaat. KPN biedt voornamelijk internationale zenders aan, terwijl Ziggo meer Nederlandse themakanalen heeft. Denk hierbij aan RTL Crime HD, RTL Lounge HD en RTL Telekids. Ook werd OUT TV HD aan het aanbod van Ziggo toegevoegd, net zoals de twee Duitse zenders ARD en ZDF in HD.

Niet alleen het complete zenderaanbod van Ziggo is groter dan dat van KPN: Ziggo heeft ook meer HD-zenders. Als deze voorsprong algemeen bekend wordt, is de kans groot dat er veel klanten van KPN over gaan stappen op Ziggo. Veel mensen vinden het zenderaanbod van een provider namelijk erg belangrijk, vaker belangrijk dan de klantenservice van het bedrijf.