Ziggo webmail

De meeste mensen hebben tegenwoordig een e-mailaccount in hun lokale e-mailprogramma op de computer ingesteld staan. Daarnaast is het bekijken van e-mail op de smartphone ook steeds populairder. Toch zijn er altijd nog mensen die een webmail variant prettig vinden werken. Klanten van Ziggo kunnen de Ziggo webmail openen. Dit kan eenvoudig via de browser van je smartphone, computer of tablet. Om in te kunnen loggen op de Ziggo webmail kun je mail.ziggo.nl bezoeken. Uiteraard heb je wel een e-mailadres en bijbehorend wachtwoord nodig om te kunnen inloggen.

Functionaliteiten

De webmail van Ziggo kent verschillende functionaliteiten. Je kunt de webmail grotendeels op dezelfde manier gebruiken als je mailbox op de computer of smartphone. Zo is het mogelijk om de inbox te openen en na te gaan welke e-mailberichten er allemaal binnengekomen zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om berichten op te stellen, te beantwoorden of door te sturen. De webmail is vooral handig als je nog geen mail op je smartphone ingesteld hebt staan. Je kunt vanaf je vakantieadres gebruik maken van de computer die aanwezig is op de camping of in een internetcafé, de webmail is vanuit de hele wereld te openen namelijk.

E-mail en wachtwoord beheren

Als je het wachtwoord niet meer weet om in te loggen op de Ziggo webmail, dan kun je inloggen in het beveiligde klantenpaneel van Ziggo. Daar kun je e-mailadressen bekijken, aanmaken en wijzigen. Ben je het wachtwoord kwijt van een bepaald e-mailadres, dan wijzig je deze eenvoudig via het klantenpaneel. Daarna kun je zonder problemen inloggen op de webmail van Ziggo.

Phishing

De webmail van Ziggo wordt regelmatig misbruikt. Zo proberen kwaadwillenden je naar hun website te lokken die exact lijkt op de webmail van Ziggo. Niets is minder waar, het is niet de echte Ziggo webmail waar je op terecht komt, maar een zogenaamde phishing website. Als je op deze website je gegevens invult wordt je niet ingelogd op de webmail. In de meeste gevallen gebeurt er niks, maar de makers van de website hebben wel je gebruikersnaam en wachtwoord te pakken. Met je persoonlijke gegevens kunnen ze inloggen op je webmail account, met alle gevolgen van dien. Ze kunnen namelijk spam versturen of je e-mailaccount voor andere doeleinden misbruiken. Log alleen op de Ziggo webmail in als je ziggo en webmail in de adresbalk van je browser ziet staan, alleen dan is de website veilig en echt van Ziggo.