Duizenden gedupeerden door grote storing Ziggo

Grote storing bij Ziggo treft duizenden klanten

Bent u klant bij het grote telecombedrijf Ziggo? Dan is de kans groot dat ook u de afgelopen dagen last heeft gehad van een storing. Van vrijdagavond 31 augustus tot dinsdag 4 september konden duizenden klanten van Ziggo geen televisie kijken. Ook waren er veel klanten die gedurende deze dagen niet telefonisch bereikbaar waren.

Een grote storing bij Ziggo

Op vrijdagavond ging het mis. Door een grote storing bij Ziggo vielen duizenden televisies uit. Vervelend, zo op de vrijdagavond. Voor sommige klanten was de storing nog vervelender. Zij hadden niet alleen geen televisie meer, maar waren door de storing van Ziggo ook niet meer telefonisch bereikbaar.

Het is niet bekend hoeveel mensen er getroffen werden door de storing, maar het is wel duidelijk dat het om duizenden mensen gaat. De meldingen kwamen uit het hele land. De meeste meldingen over de storing van Ziggo kwamen uit Den Haag en Amsterdam. Deze gebieden werden het zwaarst getroffen door de grote storing.

Storing Ziggo inmiddels opgelost

De grote storing bij Ziggo is inmiddels helemaal verholpen. Op maandag was een deel van de storing opgelost. Op dinsdag werden de overige diensten van Ziggo weer opgezet en was de storing officieel voorbij. Dit betekent dat de omvangrijke storing toch enkele dagen heeft geduurd, namelijk van vrijdagavond tot en met dinsdag.

Compensatie voor enkele klanten

Sommige klanten die gedupeerd werden door de grote storing van Ziggo, krijgen een compensatie van de telecomprovider. Het gaat om een compensatie in de vorm van een tijdelijk gratis dienst of een eenmalige korting. Enkel de abonnees die telefonisch niet bereikbaar waren door de storing, krijgen deze compensatie.

De klanten die enkele dagen geen televisie konden kijken, hoeven geen gratis dienst of eenmalige korting te verwachten. Volgens Ziggo was de storing namelijk overmacht en trof deze bovendien niet alle televisiediensten. Via Ziggo Go kon men wel televisie kijken en ook de lineaire televisiekanalen werkten nog. Daarom wil Ziggo de klanten die enkel hun televisie moesten missen, niet compenseren voor de storing.