5 vragen over de samenwerking van Ziggo en Vodafone

Ziggo en Vodafone gaan samenwerken: 5 belangrijke vragen

Een tijdje geleden maakten providers Ziggo en Vodafone bekend samen te gaan werken. Deze samenwerking is nu gestart. Maar wat betekent deze samenwerking voor jou als klant van Vodafone? Omdat veel klanten met Vodafone nog met onbeantwoorde vragen zitten over de samenwerking met Ziggo, zetten wij in dit artikel enkele belangrijke vragen en antwoorden voor je op een rijtje.

Vraag 1: gaat mijn telefoonnummer over naar Ziggo?

Nee, je houdt gewoon je Vodafone telefoonnummer. Ook je rekening blijft hetzelfde, net zoals de manier waarop je jouw beltegoed moet opwaarderen.

Vraag 2: blijf ik My Vodafone gebruiken?

Ja, voor je mobiel regel je alles nog altijd in de My Vodafone app. Ook kun je nog altijd inloggen op My Vodafone op de computer. Wil je iets regelen wat met een Ziggo product te maken heeft? Dan log je wel in op Mijn Ziggo.

Vraag 3: verandert de bedrijfsnaam van Vodafone?

Nee, Vodafone houdt gewoon zijn eigen bedrijfsnaam. Het bedrijf gaat samenwerken met Ziggo, maar houden wel allebei hun eigen naam. Ook blijven de producten van beide bedrijven hetzelfde, al kun je als Vodafone klant door de samenwerking met Ziggo nu wel gebruik maken van enkele Ziggo producten. Voorheen was dit niet mogelijk.

Vraag 4: kan ik alle producten van Ziggo gebruiken als Vodafone klant?

Ja, je kunt alle producten van Ziggo nu ook gebruiken als je Vodafone klant bent. Je kunt deze producten en diensten gewoon bestellen in de Vodafone winkels. De Vodafone producten worden nu ook aangeboden op de Ziggo verkoopkanalen. Houd er wel rekening mee dat als je een Ziggo product of dienst afneemt, je Mijn Ziggo moet gebruiken om dit product of deze dienst te ‘managen’.

Vraag 5: kan ik Vodafone opzeggen?

Als je niet blij bent met de samenwerking met Ziggo, kun je ervoor kiezen jouw Vodafone abonnement op te zeggen. Dit kan wel pas als de contractduur van het abonnement afgelopen is, ofwel als je officieel over mag stappen. De voorwaarden van de abonnementen van Vodafone zijn niet veranderd en daarom is eerder overstappen niet mogelijk.