Meer zenders in HD kwaliteit voor Ziggo abonnees

Meer zenders in HD kwaliteit voor Ziggo abonnees

Vanaf augustus 2017 kunnen klanten van Ziggo meer zenders bekijken in HD-kwaliteit. Voorwaarde is uiteraard wel dat je tv toestel daarvoor geschikt moet zijn. Om het bredere aanbod mogelijk te maken heeft Ziggo zijn kabelnetwerk de afgelopen maanden technisch aangepast. Er werden zenders omgezet van MPEG2 naar MPEG4. Daarnaast besloot Ziggo een aantal zenders nog uitsluitend in HD kwaliteit door te  geven en de analoge uitzendingen te staken. Hierdoor kwam de benodigde bandbreedte beschikbaar om meer zenders in HD-kwaliteit aan te bieden.

Nieuwe zenders in het basispakket

Vanaf augustus 2017 kunnen de Ziggo klanten kijken naar drie nieuwe zenders die in HD-kwaliteit uitzenden. Het gaat onder meer om de muziekzender Xite, die te vinden is op kanaal 25. Deze zender zal vooral jongere kijkers aanspreken met live streams en backstage beelden van bekende acts. De zenders Motorsport.tv en Discovery Science worden “opgewaardeerd” naar HD kwaliteit. Deze zenders zijn beschikbaar via kanaal 413 en 202, maar alleen voor abonnees die het aanvullende pakket Movies & Series XL.

Voortdurend werken aan verbeteringen

Regelmatig komen er nieuwe tv zenders bij. Ziggo blijft deze ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen om aan de abonnees een zo actueel en compleet mogelijk aanbod te kunnen bieden als het gaat om televisiezenders. Ziggo probeert zijn klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen als het gaat om het doen van een passend aanbod. Waar je niet naar kijkt, daar betaal je ook niet voor. Daarom spande Ziggo een rechtszaak aan tegen Fox Sports. Fox Sports wil dat Ziggo een vergoeding betaalt voor alle abonnees voor het aanbieden van Fox Sports, ongeacht of zij wel of niet op deze extra dienst zijn geabonneerd. Ziggo is het daar niet mee eens en wil dat alleen mensen die daadwerkelijk naar de uitzendingen kijken hiervoor betalen. Daardoor is het abonnement op Fox Sports bij Ziggo wel duurder dan bij andere tv-aanbieders.