Ziggo vernieuwt televisiedienst Ziggo Go

Ziggo vernieuwt televisiedienst Ziggo Go

Sinds juli 2017 is de televisiedienst van Ziggo, Ziggo Go, ook beschikbaar via bekende internetbrowsers zoals Chrome, Firefox, Edge en Mozilla. Tot voor kort was dit niet mogelijk omdat Ziggo Go gebruik maakte van Silverlight, een verouderde plugin die we nog kennen van Microsoft Internet Explorer. Deze plugin werd door andere browsers niet ondersteund omdat zij gebruik maakten van modernere technieken voor het streamen van video. De software van Ziggo Go is nu aangepast zodat je er met alle bekende browsers gebruik van kunt maken.

HTML5

De nieuwe versie van Ziggo Go, voorheen bekend onder de naam Horizon Go, maakt gebruik van HTML5. Deze moderne techniek wordt ondersteund door vrijwel alle bekende internetbrowsers. Je kunt via Ziggo Go live TV kijken via internet, maar je kunt ook eerder uitgezonden programma’s bekijken die je hebt gemist of nog eens wilt zien. Omdat deze dienst uiteraard alleen beschikbaar is voor klanten van Ziggo, moet je inloggen met je gebruikersgegevens om er gebruik van te kunnen maken. Ziggo laat weten dat deze versie van Ziggo Go niet geschikt is voor Internet Explorer. Deze verouderde browser wordt niet meer geüpdatet door Microsoft en wordt daarom steeds minder vaak gebruikt. Gebruikers van Safari, de browser voor de iPhone en iPad moeten nog even geduld hebben, de nieuwe software werkt nog niet met deze mobiele browser.

Uitdaging

Ziggo erkent dat het bedrijf aan de late kant is met het overstappen op modernere software. Andere providers deden dit al veel eerder. Volgens Ziggo had dit te maken met afspraken van leveranciers van de content die wordt uitgezonden. Het was volgens een zegsman van Ziggo een “behoorlijke uitdaging” om alles op één lijn te krijgen en uiteindelijk te komen met deze nieuwe software, die overigens nog in de testfase zit, maar desondanks voor alle klanten van Ziggo beschikbaar wordt gesteld.